Nyheder:
Prækvalificeret til teateroplevelseshus i Hjørring


Brix & Kamp A/S indgår i et af seks konsortier, der er blevet prækvalificeret til at udvikle et nyt teateroplevelseshus i Hjørring. Kommunen og Realdania planlægger at opføre et hus til 173 mio. kroner i bymidten for at understøtte udviklingen af byen og kulturlivet i Vendsyssel. Oven for ses de allerførste skitser til ønsker fra hovedbrugeren, Vendsyssel Teater.

Oplægget lyder på at udtænke et hus på 4200 m2 med en teatersal med plads til 250-350 tilskuere og samtidig skabe en bygning som unge, uddannelsessøgende og musik- og teaterinteresserede kan skabe aktivitet i og omkring. Ligeledes kræver bygherrerne en avanceret sceneteknik, herunder mulighed for at skabe "in-the-round" opstillinger.

De seks konsortier, som er blevet prækvalificerede til opgaven, tæller både udenlandske og internationale, danske arkitektfirmaer som totalrådgivere. Brix & Kamp deltager som ingeniørrådgiver i et konsortium med Schmidt hammer lassen architects k/s som totalrådgiver og med det lokale arkitektfirma Finn Østergaard, Filippa Berglund Scenografi og Liwplanning ApS som andre underrådgivere.